Plaatsbeschrijving aanpalende woning bij bouw- of renovatiewerken

Bij de constructie van of werken aan een onroerend goed, bestaat steeds het risico dat er onvrijwillig schade veroorzaakt wordt aan aanpalende onroerende goederen, bijvoorbeeld het huis van je buren. 

Om schade door verbouwingen of nieuwbouw te kunnen bewijzen is het een gezond principe om voor de aanvang van de werken een beschrijving te maken van de toestand waarin het betrokken goed zich bevindt.

Er is geen wettelijke regeling voor het opstellen van een plaatsbeschrijving, maar als de bouwheer een ABR-verzekering (Alle Bouwplaats Risico’s) afsluit, dan houdt deze polis vaak een verplichting in tot het opmaken van een plaatsbeschrijving. 

Ook wanneer deze polis niet wordt afgesloten, zijn er goede redenen om toch een plaatsbeschrijving te laten opmaken.

Bij afloop van de werken wordt een vergelijkende beschrijving opgemaakt.  Aan de hand van dit verslag kan aangetoond worden of er schade aan de woning werd veroorzaakt door de bouw- of renovatiewerken.

Landmeetkantoor Artois maakt deze verschillende soorten plaatsbeschrijving graag voor u op. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Offerte aanvragen

Bel 016 43 48 40 of vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte.