Plaatsbeschrijving

Een plaatsbeschrijving is een schriftelijke vaststelling van de toestand van een woning of van het openbaar domein.

Plaatsbeschrijving voor de aanvang van de werken

Als er werken uitgevoerd worden aan een woning, dan bestaat het risico dat er onvrijwillig schade veroorzaakt wordt aan aanpalende woningen of aan het openbaar domein.

Om deze schade te kunnen bewijzen is het een gezond principe om voor de aanvang van de werken een beschrijving te maken van de toestand waarin de betrokken woning of de openbare weg zich bevindt.

Plaatsbeschrijving voor ABR-verzekering

Als de bouwheer een ABR-verzekering (Alle Bouwplaats Risico’s) afsluit, dan houdt deze polis vaak een verplichting tot het opmaken van een plaatsbeschrijving in. Maar ook wanneer deze polis niet wordt afgesloten, zijn er goede redenen om toch een plaatsbeschrijving te laten opmaken.

Plaatsbeschrijving van het openbaar domein

Verder leggen veel steden en gemeenten een plaatsbeschrijving van het openbaar domein rondom de werken op als voorwaarde bij het verlenen van de bouwvergunning, zowel voor als na de werken.

Plaatsbeschrijving bij aanvang van de huur

Sinds 2007 is het verplicht om een plaatsbeschrijving op te maken bij de aanvang van de huur. Deze plaatsbeschrijving is nodig om de toestand van de woning of appartement aan het einde van de huurtermijn te kunnen vergelijken met de toestand aan het begin van de huurperiode.

Indien er bij de intrede van de woning geen plaatsbeschrijving werd opgemaakt, wordt er verondersteld dat de huurder het goed ontvangen heeft in dezelfde staat waarop het zich bevindt op het einde van het huurcontract.

Landmeetkantoor Artois maakt deze verschillende soorten plaatsbeschrijving graag voor u op. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Offerte aanvragen

Bel 016 43 48 40 of vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte.