Plaatsbeschrijving huur

Ingaande huurovereenkomst

Bij aanvang van elke huurovereenkomst dient een verplichte plaatsbeschrijving opgemaakt te worden. Deze plaatsbeschrijving moet worden opgemaakt tijden de periode dat het verhuurder ruimtes onbewoond zijn, of binnen de eerste maand van bewoning. Deze plaatsbeschrijving is een schriftelijke vaststelling van de huidige situatie van het onroerend goed, aangevuld met een ruime fotoreportage (alle oppervlakken worden nauwkeurig gefotografeerd – plafond, vloer, muren). In geval van een gebrek of schade wordt een detailfoto gemaakt.

Op basis van de gemaakte vaststellingen en de foto’s wordt een gedetailleerd tekstverslag opgemaakt waarbij telkens verwezen wordt naar de overeenkomstige foto’s.

De foto’s worden verkleind afgedrukt en maken integraal deel uit van het tekstverslag. Op eenvoudig verzoek van kunnen de digitale fotobestanden ter beschikking gesteld worden van de betrokken partijen.

Einde huurperiode

Bij einde huurperiode kan opnieuw een plaatsbeschrijving worden opgemaakt. Door het vergelijken van beide plaatsbeschrijving kan de eventuele veroorzaakte schade door de huurder bepaald worden. Als er schade werd vastgesteld, kan er door ons een schadedossier opgesteld worden, waarop de herstellingskosten verduidelijkt worden.

Ook van dit verslag worden de originele fotobestanden ter beschikking gehouden.

Landmeetkantoor Artois maakt deze verschillende soorten plaatsbeschrijving graag voor u op. Contacteer ons voor meer informatie of een vrijblijvende prijsopgave.

Offerte aanvragen

Bel 016 43 48 40 of vul onderstaand formulier in voor een vrijblijvende offerte.